Секрети розкішних спалень

Секрети розкішних спалень

Достаток дає можливості, які роблять життя приємним та красивим. І краса ця відбивається в інтер’єрі будинку, і, звичайно, спальні господарів.

Не завжди людина, яка має великі фінансові можливості, має смак. Іноді бажання зробити все багато перетворюється на вульгарність. Особливо це зустрічалося на початку 90-х. Так, Михайло Раздольський, керівник офісу «Жовтневе поле» компанії «ІНКОМ-Нерухомість», згадує, що був у нього клієнт-художник, який продавав свою «розкішну» квартиру. Михайло згадує, що у спальні цієї квартири розміщувалися численні статуї фавнів та німф. Крім цього, в ній було безліч пристосувань еротичного характеру. «Незвичайна кімната була галереєю дивних оголених істот у незвичайних позах. У ванній над раковиною також розташовувався великий фавн з мармуру. Не важко здогадатися, яка частина його тіла була водопровідним краном». Однак зараз такі історії є рідкістю. Сучасна людина з грошима має освіту, бачила світ і має чітке уявлення про модні тенденції.

Якщо говорити про розкішні спальні, створення яких обмежується лише фантазією, а ніяк не фінансовими можливостями, то в першу чергу треба згадати про розміри. Жодної розкоші не може бути в п’яти квадратних метрах з низькими стелями та маленьким вікном! Ірина Козловська, головний дизайнер архітектурного бюро компанії Villagio Estate, розповідає, що така спальня не лише приміщення для сну, а й місце для відпочинку та релаксації. Як правило, площа таких апартаментів становить від 40 до 60 кв. м, а простір поділено на кілька зон, включаючи будуар, де можна розслабитися – почитати книгу, насолодитися келихом вина або навіть подивитися телевізор». До такої спальні може примикати і кабінет, але не комп’ютерний столик для роботи в самому приміщенні.

Якщо розглядати світові тенденції розкоші в спальних кімнатах, то, на думку Катерини Тейн, партнера компанії Chesterton, прикладом можуть бути багаті будинки Америки або Лазурного берега. Саме там зосереджені фешенебельні апартаменти та вілли. І спальня господарів у цих будинках, згідно з найсучаснішими тенденціями, має площу 40 кв. м. Крім того, вона повинна включати дві гардеробні кімнати та дві ванні кімнати для кожного з подружжя. Крім розмірів, шикарна спальня відрізняється і дивовижним видом з вікна: на море, або найкращу панораму міста.

Не секрет, що у будь-якій спальні є ліжко. І кожен розуміє, що в шикарній спальні вона має бути королівською. Декоратора Архітектурного Бюро Наталія Леготіна наголошує, що ліжко з ортопедичним матрацом – головний показник розкоші. Наталя у своїх подібних проектах віддає перевагу англійським ліжкам, які вищі за європейські і пропонують широку гаму наповнювачів для матраців і різну кількість пружин на квадратний метр, що впливає на жорсткість матраца. В’ячеслава Зайцева, глава Yves Delorme Росії та СНД, вважає, що розкішний інтер’єр продуманий до дрібниць, тут все має бути гармонійно, а отже, і ліжко повинне вписуватися в образ усієї кімнати. Вона має бути двоспальною і викликати думки про те, що на ній неймовірно комфортно спати, читати, розмірковувати.

Вишукане ліжко має таку ж білизну – розкішні сатинові комплекти пропонують різні виробники, тож це справа смаку. Наталія Леготина розповідає, що найдорожча постільна білизна відшивається лише на замовлення. І тут ви вже можете самі підібрати і колір самих комплектів, і колірну гаму обробки. У виборі відтінків можна керуватися кольором шпалер, а можна підбирати під колір очей. Також тут можна замовити вишивку особистих монограм, що додасть білизні яскраву індивідуальність.

Звісно, ​​розкішні спальні витримані у певному дизайні. І тут вже багато визначається смаком, хоча мінімалізм зустрічається досить рідко, незважаючи на його популярність.

Ірина Козловська асоціює такі простори з королівськими опочивальнями, починаючи з епохи Людовіка XIV. Тому найчастіше витримує їх у стилі бароко та рококо. Це кришталеві люстри, стінові панелі з дорогого дерева або обшиті шовком з малюнком, паркет на підлозі, масивні штори, лаковані меблі, позолочені статуетки, ліпнина тощо. Якщо ж це видається господарям перебором, то на допомогу приходить арт-деко. Саме цей стиль, а ще еклектику, віддає перевагу у своїх роботах Наталія Леготіна. «Ці стилі дозволяють максимально показати фантазію, тому це обов’язково буде розкішний текстильний дизайн: штори, ковдри, подушки з дорогих натуральних тканин: шовк, оксамит, шерсть, бавовна. Картини та різні антикварні дрібнички, дорогі світильники та бра».

В’ячеслав Зайцев віддає перевагу французькому стилю, коли кожна річ має «наліт історії». Він вважає, що у французів варто повчитися дбайливому ставленню до історії, до історії своєї сім’ї, до культурної спадщини. Адже будь-який француз завжди віддасть перевагу дерев’яному буфету новорічній «модній» шафі з позолотою.

Back to Top